Confidenţialitate

Zi dedicată Imnului Național la Brașov

Marți, la 170 de ani de la compunerea imnului național în Șcheii Brașovului, “Deșteaptă-te Române” va răsuna în Piața Sfatului din Brașov. Ca o reafirmare simbolică a Brașovului drept oraș al imnului național, brașovenii sunt așteptați în Piața Sfatului, de la ora 17.00, să intoneze la unison imnul României.

La eveniment participă juni din Șcheii Brasovului și Brașovechi, ansamblul Măgura, iar Corul Corona Melos al Liceului de Muzică Tudor Ciortea din Brașov și alți soliști vor cânta pentru public muzică națională și cântece patriotice. Pe scena din Piața Sfatului va fi interpretată în premieră melodia “Pentru ține, Românie!”, dedicată Centenarului.

Spectacolul “Cântăm imnul împreună” este organizat de Primăria Municipiului Brașov și AMB face parte din proiectul Caravana Marii Uniri, o inițiativă la nivel național a postului de radio Europa FM.

Începând cu luna august, Europa FM se află în cele mai importante oraşe ale ţării pentru o serie de evenimente speciale dedicate Centenarului, la care participă jurnalişti, oameni de cultură, profesionişti şi lideri de opinie, pentru a reflecta la ceea ce este şi ce poate deveni România.

Săptămâna aceasta, Brașovul intră în direct la Europa FM în emisiunea Drum cu prioritate, în fiecare zi de la ora 16:00