Confidenţialitate

Zi de BINE: Un puști a dormit 500 de nopți într-un cort pentru a strânge peste 750.000 de euro | AUDIO

“Hai că e fain să dormi la cort. Aer curat, cerul plin de stele, afară foșnesc frunzele și simți conexiunea aia cu pământul, pe care ai pierdut-o de tot dacă stai la oraș.

Prima noapte, a doua… hai și a treia. După care te cam doare spatele și prea te-ai uitat la stele și nu ai dormit. Cel puțin, asta e limita mea.

Dar vreau să vă povestesc de un puști care nu are astfel de limite. Un puști, de 11 ani, care acum o săptămână sărbătoarea pe social media noaptea cu numărul 500 de dormit afară, în cort, fără întrerupere. Ca să marcheze momentul, a ținut și un workshop online despre cum să îți construiești un adăpost în pădure.

Apoi s-a întors în curtea părinților, dar nu are de gând să își părăsească prea curând cortul.

Toată aventura l-a ajutat să strângă mai mult de 750.000 de euro, pe care îi va dona unui hospice unde a fost internat un vecin de care părinții săi aveau grijă și care suferea de cancer în fază terminală. Înainte să moară, bărbatul i-a dăruit lui Max un cort și l-a pus să promită că o să meargă cu el într-o aventură.

Și a fost o aventură! Max a dormit cu cortul la Grădina Zoologică din Londra și în grădina din Downing Street nr. 10, pe soare și pe viscol, pe vreme faină și vânturi care i-au suflat cortul cu totul. Și nu se oprește aici.

Zicem de bine despre el și tare-am zice de bine și despre voi. Dacă știți un om bun despre care merită vorbit sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu, la Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.