Confidenţialitate

Zi de BINE: Un bărbat în vârstă de 90 de ani a făcut un singur gest de generozitate absolută care a acoperit rușinea unui întreg stat | AUDIO

“Aceasta este o știre despre cum un singur om poate ridica o țară din tranșeele pe care le-am săpat pentru a lupta unii împotriva altora zilele astea. Măcar pentru câteva minute de tăcere, de admirație, de umilință, de reverență!

Ioan Muțiu nu este un bărbat în putere. Este un bărbat la capătul puterilor, în vârstă de 90 de ani. Ioan Muțiu nu este nici un om bogat. Este un pensionar din București, dar de orgine din județul Sibiu. Și acest pensionar de 90 de ani a hotărât într-o zi să-și doneze economiile într-un gest de solidaritate față de medicii de la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu și de copiii care se nasc acolo zilele acestea.

Cu cei 100.000 de lei donați, aproximativ 20.000 de euro, Organizatia Salvati Copiii Romania va dota Maternitatea cu un sistem necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților, în valoare totală de 128.342 de lei.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuți, dintre care peste 400 prematuri. Iar pentru acești pui prematuri, urmărirea precisă a progresului poate face diferența.

Zic de Bine despre acest OM bun, care cu un singur gest de generozitate absolută a acoperit rușinea unui stat care e ocupat cu alte teme.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.