Confidenţialitate

Zi de BINE: Sub Stejar, locul unde artiștii țin ateliere creative pentru copii | AUDIO

“Dintre toți copacii de pe lume, nu e unul sub umbra căruia să mă visez iar copil cum e nucul. Pentru că nucul din curtea bunicilor mei a fost și loc de cățărat și loc de ascuns și loc de taină și visare la aventuri de om mare. Pentru alții e ulmul, pentru alții teiul și pentru Silvia Roman, regizor de teatru, arhitect și artist visual, e stejarul.

Sub STEJAR” se numește și asociația pe care a înființat-o în plină pandemie în Târgu Lăpuș, acolo unde a copilărit și acolo unde astăzi au loc ateliere creative pentru picii din zonă. Mai precis, în spatele casei bunicilor ei, pe un șes întins cu vedere spre muntele Șatra, unde se odihnește un stejar mare și bătrân. La umbra lui a învățat să citească și acum învață și alți copii să se bucure de povești cu tot felul de nume și cuvinte ciudate și de jocuri inventate și neinventate.

La umbra lui cheamă profesioniști din lumea artelor să împărtășească copiilor puțin din cunoștințele lor, să găzduiască proiecte magice și de folos. Spectacole de teatru interactive și muzică, ateliere de construit marionete, de improvizație, de scris și spus povești, de hrănit imaginație, de scos din casă, de desprins de la calculator.

Zic de Bine despre acest loc unde artiști hoinari și oameni buni se strâng pe lângă copii și lasă în urmă un gând, un vis, o bucurie și sper ca și alți stejari, tei și nuci bătrâni să adune sub ei magia copilăriei.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.