Confidenţialitate

Zi de BINE: Sub deviza Joc Baschet Pentru Tine, echipele care ies pe primele locuri donează premiul în bani către un proiect umanitar | AUDIO

“Recent a avut loc Cupa României de baschet 3×3, masculin și feminin, ediția 2021. Eu de baschet am mai auzit, dar de bachet 3×3 nu prea și ce m-a făcut curioasă este un hashtag – #JocBaschetPentruTine.

Se pare că baschetul 3×3 se joacă pe un teren de… 3×3, cu un singur panou. Iar prin aceste turnee organizate de Federația Română de Baschet, la care participă obligatoriu toate echipele înscrise în ligile naționale de masculin și feminin, se strâng puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Interesant e că Federația a agățat și un sens umanitar în coadă și a transformat tot evenimentul într-un program de sprijin pentru cazuri sociale.

Sub deviza Joc Baschet Pentru Tine, echipele care ies pe primele locuri donează premiul în bani oferit de Federație și partenerii săi, către un proiect umanitar la alegere. De exemplu, Clubul Dinamo a ales să joace pentru prietenii de la Organizația Umanitară CONCORDIA, care printre altele, au dezvoltat prima școală primară incluzivă din țară, proiect la care și Zi de Bine a pus umărul. Premiile totale oferite în competiție au constat în 10.000 de euro.

Zic de Bine despre această inițiativă în speranța că mai multe instituții vor crea oportunități care să rezulte într-un nivel de trai mai bun pentru cei mai puțin norocoși dintre noi.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.