Confidenţialitate

Zi de BINE: Stella Vita, primul van solar | AUDIO

“Sunteți pregătiți pentru o călătorie cu consum? Da, din Olanda până în Spania, la bordul primului van solar! Stella Vita, invenția unor puști de la Universitatea Eindhoven, Olanda, generează destulă energie cât să poți să conduci, să te speli, să te uiți la TV sau să îți încarci laptopul și să gătești ceva, măcar o cană de cafea, dacă ești student.

Gândit să încapă în el două persoane, cu un pat dublu, un duș, WC, o mică bucătărie și o zonă de relaxare, este primul van complet electric și independent. Nu e pentru vitezomani, poate atinge o viteză de 120 km/h, dar te poartă unde ai nevoie fără să cheltui un șfanț sau să poluezi un cm cub de aer.

Când soarele se ridică neabătut pe cer și pare că ziua nu se mai termină, mașinuța poate face peste 720 de kilometri în 24 de ore, iar bateria îi permite să meargă fără probleme peste 500 kilometri noaptea sau când tună și fulgeră afară. În cel mai rău caz, merge băgată și la priză, ca orice mașină electrică.

Acum, singura întrebare de pus e, dacă o mână de studenți au reușit să facă designul și să și construiască mașina într-un singur an, ce potențial zace de fapt la companiile producătoare de mașini?

Zic de Bine despre puștii care au inventat o mașină care ne oferă viață bună și independeță și care au făcut înconjurul Europei cu ea, pentru ca toată lumea să o vadă pe stradă și să se lase inspirat pentru o viață mai curată!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.