Confidenţialitate

Zi de BINE: Primele ateliere Basket Beat din România pentru persoanele cu probleme de auz și vorbire | AUDIO

“Azi ți-am pregătit o ghicitoare, dacă știi răspunsul ești foarte tare: Știi cum joacă basket o persoană care nu aude? Cu talent! Bine, poate nu neapărat ca să câștige jocul, dar de un performance artistic cu mingile de basket nici nu încape îndoială.

Teoria a fost testată de Asociația Avatar, care a invitat tineri cu probleme de auz și vorbire să participe la primele ateliere de Basket Beat din România. Prin Basket Beat, vibrațiile produse de lovirea mingilor de basket sunt augmentate audio și sunt percepute de tinerii atipici care în felul ăsta se pot coordona între ei pentru a crea noi ritmuri și momente artistice.

Metoda bifează la îmbunătățirea capacităților de concentrare și coordonare, dar mai ales la crearea unor spații de întâlnire care ne fac să ne gândim altfel la persoanele atipice și la locul lor în societate.

Zic de bine despre atelierele de Basket Beat pentru că ne forțează să vedem cu proprii ochi că tinerii cu deficiențe de auz și vorbire nu sunt atât de diferiți și sunt capabili de lucruri impresionante.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.