Confidenţialitate

Zi de BINE: Prima tabără din România dedicată pacienților cu Alzheimer | AUDIO

„Tu al cui ești, măi, copile?” Când ești prea mic să ai buletin, oamenii mari te identifică după răspunsul la întrebarea asta. Pentru că, ne place sau nu, că ne e rușine sau, dimpotrivă, ne mândrim, suntem toată viața copiii părinților care ne-au ținut de mână când ne poticneam la fiecare pas.

Apoi, suntem iubiții și iubitele oamenilor în fața cărora am avut curaj să ne vulnerabilizăm. Suntem prieteni și suntem colegi. Suntem călători și trecători pe străzi pe care le iubim pentru că le știm dintotdeauna sau pe care le descoperim cu așa mare încântare încât sigur o să le ținem minte.

Suntem părinții copiilor lângă care n-am dormit nici nu mai știm câte nopți… Dar suntem părinții care păstrează amintirile primelor zâmbete, chicoteli și cuvinte ale copiilor lor că pe cele mai valoroase comori.

Suntem oameni pentru care uitarea e necruțătoare. Atunci când începem să ne pierdem amintirile, începem să ne pierdem pe noi. Ne pierdem de noi și ne pierdem de ai noștri. Devenim fantome înainte de vreme și se întâmplă mai des decât vrem să admitem. Cel puțin un milion de români suferă în prezent toate implicațiile unui caz de demență în familie. Un milion de vieți schimbate radical…

La Zi de Bine, luna asta o dedicăm oamenilor care au pierdut de ambele părți. Celor care s-au pierdut pe sine și celor care i-au pierdut pe cei dragi, deși trăiesc alături de ei zi de zi.

Împreună cu Societatea Română pentru Alzheimer, filiala Cluj, facem prima tabără din România dedicată pacienților cu Alzheimer și aparținătorilor lor.

Tot la Cluj vom amenaja o cameră senzorială pentru pacienți care suferă de diverse forme de demență, iar la București vom aranja întâlniri lunare la Centrul Comunitar Zi de Bine, un fel de pariu că și în cele mai dure situații putem mai mult pentru oamenii pe care-i prețuim chiar și atunci când ei nu mai știu cine sunt sau cine suntem.

Dacă vreți să susțineți un astfel de proiect, aflați mai multe despre el de pe site-ul nostru, zidebine.ro și apoi descărcați formularul 230, pentru redirecționarea a 20% din impozitul pe venit. Până pe 25 mai.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.