Confidenţialitate

Zi de BINE: O mamă a creat păpuși pentru copiii cu dizabilități pentru ca aceștia să nu se simtă diferiți când se joacă

Ziua bună!

Ca părinte, nimic nu te lovește mai tare decât vestea că ceva nu e în regulă cu fiul sau fiica ta. Că ceva nu funcționează cum ar trebui, că e ceva anormal. Din păcate, sunt anomalii medicale pe care cei mici trebuie să le poarte prin societate ca atare, oricât de normali s-ar simți ei pe interior. Iar diferența între cum te simți și cum te văd ceilalți începe de la vârste foarte mici și în moduri foarte subtile și îți frânge toată încrederea de sine.

Începe, de exemplu, cu păpușile care seamănă toate unele cu altele și niciuna cu vreun copil cu probleme medicale. „Mama, de ce nu există nicio păpușă care să semene cu mine?” Și-atunci, mama a pus un aparat auditiv unei păpuși, ca să semene cu fetița ei care are nevoie de acest dispozitiv ca să audă. Clare Tawel, radiolog de meserie, și mama unei fetițe care s-a născut surdă, nu și-a imaginat niciodată că o păpușă poate îmbunătăți cu adevărat viața unor copii, până când prieteni și străini nu au început să îi scrie și să o roage să adapteze păpuși și la problemele copiilor lor, pentru că nu puteau găsi nicăieri așa ceva.

A început, așadar, să facă păpuși cu aparate auditive pentru fetițele care poartă aparate auditive și păpuși cu pompe de insulină pentru copii cu diabet, păpuși care sunt „ajutate să respire”, la fel ca atâtea fetițe reale. Păpuși pentru copii cu dizabilități care să-i facă pe copii să nu se mai simtă atât de diferiți și când se joacă.

Zic de Bine despre această mamă care în căutare de resurse pentru fiica ei, a revărsat un potop de Bine peste atâția copii cu dizabilități și probleme medicale!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.