Confidenţialitate

Zi de BINE: Mihaela Ilea face o muncă titanică de voluntariat pentru câteva clipe de normalitate | AUDIO

“Dacă vrei să știi cum a trăit un om, ia-i mâinile ușor în ale tale și privește-le atent. Încearcă să numeri liniile brăzdate în palme sau petele de culoare. Încearcă să urmărești conturul degetelor care îți va spune dacă a scris prea apăsat sau a ținut prea mult coasa în mână. Iar dacă vrei să știi dacă a ajuns singur și neajutorat la finalul vieții, roagă-l să se descalțe.

Țin minte și acum când bunica nu s-a mai putut apleca să-și facă singură pedichiura. Poate că pare un lucru mic, dar pentru ea a fost ca un prim semn că bunăstarea ei va depinde de altcineva. De dispoziția altcuiva, poate de bunătatea unui străin. Pentru o mulțime de bătrâni din căminele pentru vârstinici din județul Cluj acest străin a fost Mihaela Ilea, specialist și trainer în podologie și podo-cosmetică, care toamna asta a luat mai multe case de bătrâni la rând, într-un maraton de fapte bune.

În fiecare vineri, cu emoții și gol în stomac, Mihaela a luat cu ea șase studente și câteva zeci de instrumente și s-a pregătit sufletește pentru cazuri care te-ar face să te întrebi pe ce lume trăim. O muncă titanică de voluntariat pentru câteva clipe de normalitate…

Zic de Bine despre această inițiativă ca să îi încurajez pe toți cei care cred că au ceva de oferit unor comunități defavorizate. Un tuns, vopsit, o manichiură sau o pedichiură pot să pară lucruri frivole, dar ele pot să redea sentimentul de demnitate unor persoane care au fost lipsite de asta pentru prea mult timp.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.