Confidenţialitate

Zi de BINE: Magda Săvuică, de la Asociația “Dragoste desculță” | AUDIO

Dragoste desculță. E dragostea care nu judecă, nu pune etichete, nu se plânge și nu obosește. De câțiva ani, Magda Săvuică, om de comunicare, colindă satele din Vaslui încărcată cu haine și mâncare, doar doar o mai îndulci traiul oamenilor pe care-i întâlnește.

Copii desculți, bătrâni cărora nu mai are cine să le întindă o cană cu apă, peste 1000 de familii a ajutat Magda până acum prin cele aproape 50 de sate prin care a trecut.

Într-o zi, Magda a simțit că nu-i de-ajuns să spună povești de două ori pe an. Așa că și-a făcut bagajul pentru o lună și s-a dus. De întors nu s-a mai întors decât în vizită.

Casa ei e acum la Negrești, Vaslui, printre oamenii pe care-i susține, ba cu pachete, ba cu o vorbă bună. Ba chiar și cu câte-o locuință, când casele de chirpici stăteau să cadă.

Merge în fiecare săptămână din poartă-n poartă, pe ulițele prăfuite, uneori doar ca să-i vadă și să știe că au pus și azi ceva pe masă.

Mi-am dorit mult să aud povestea din gura ei – că prea nu-ți vine-a crede că mai sunt oameni făcuți din aluatul asta, dar n-a fost chip s-o prind la capitală. Așa că ne-am auzit printr-o platformă de podcast, când mai întrerupt, când mai încet, dar cu aceeași modestie pe care cu greu o mai găsești azi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Magda Săvuică/ Facebook