Confidenţialitate

Zi de BINE: Cristian Tomescu, fost corporatist, a ajuns să facă fix ce și-a promis că nu o să facă niciodată: să-i învețe pe copii | AUDIO

“E o vorbă pe la noi, românii – Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus… sau – De ce ți-e frică, nu scapi. Unii o iau ca pe o avertizare, alții ca pe o garanție pentru ceva bun. Toată frumusețea zicalei stă în ochiul privitorului.

Mă întreb ce variantă ar alege acum Cristian Tomescu, fost corporatist pentru 20 de ani, care a ajuns să facă fix ce și-a promis că nu o să facă niciodată – să-i învețe pe copii.

Până acum câțiva ani, Cristian reușise să se țină de promisiunea făcută în copilărie – nu o să se facă profesor, ca părinții lui. Așa că s-a făcut corporatist, cu specializare pe marketing. Între timp a venit și o supraspecializare. Programare, de data asta.

Și a mai venit și un băiețel, consumator de activități pe bandă rulantă. Bașca, a venit și pandemia. Și s-a trezit Cristian că trebuie să găsească soluții la toate, dar să facă și ce îi place lui.

Așa că astăzi îl poți găsi la Smarty Kids, primul centru deschis în sistem de franciză unde se face aritmetică mentală, citire rapidă și educație financiară pentru copii între 8 și 14 ani.

Gestionarea emoțiilor și atenției, gândirea creativă și analitică, munca în echipă, încrederea în sine și abilitatea de pune întrebările corecte, dezvoltarea memoriei, a concentrării și logicii prin calcule rapide… cam asta înseamnă un smart kid. Iar Cristi? Cristi ține lecții de programare online, după modelele interactive din SUA, UK și Australia. Ar vrea să spună că nu-i profesor, dar cam e.

Zic de Bine despre oamenii care au curajul să își regândească traiectoria și să facă un bine nemăsurat în același timp.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.