Confidenţialitate

Zi de BINE: Centrul Digital pentru Femei, unde 400 de femei sunt reintroduse în societate și conectate la oportunitățile prezentului | AUDIO

“Se zice că sănătatea e mai bună decât toate, dar dacă ai întreba o bunicuță de 87 de ani la ce e bună când toți ai ei sunt plecați și ea își duce zilele singură, doar ți-ar zâmbi cu ochi umezi.

Ar prefera oricând să poată să-și vadă copiii și nepoții pe WhatsApp, dar trebuie să aștepte să o sune ei. Cu smartphone-ul nu se descurcă. Sună de pe telefonu ăla mic, cu butoane.

Asta până într-o zi, când a dat de un pliant în căsuța poștală. Era invitată la cursurile de educație digitală organizate de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, un ONG care promovează egalitatea de șanse pentru femei și bărbați în România. Mai mult entuziasmată de șansa de a ieși puțin din casă și a sta de vorbă cu alte persoane, s-a dus.

A întâlnit la Centru mame singure, femei cu venituri mici, fete tinere, dar și doamne trecute de a doua tinerețe, toate în căutarea unei șanse de a-și îmbunătăți condiția sau pur și simplu de a ieși din cotidian și din singurătate. Și, evident, la cei 87 de ani, a devenit cea mai în vârstă beneficiară a centrului. A învățat să-și sune nepoții pe WhatsApp și să scrie emailuri, dar a mai învățat și programul de la policlinică și cu ce autobuz ajunge acolo.

Zic de bine despre Centrul Digital pentru Femei, unde 400 de femei, unele foarte tinere, unele foarte în vârstă, altele prea sărace, sunt reintroduse în societate și conectate la oportunitățile prezentului.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.