Confidenţialitate

Zi de BINE: “Asociația Bloc Zero” oferă informații pentru părinți, dar mai ales pentru profesori, despre cele mai comune și actuale probleme de sănătate emoțională ale tinerilor | AUDIO

„Băiatul meu e într-o depresie… mamă, mamă! N-a înțeles nimic din școală anul ăsta și nici cu socializarea n-a stat grozav…” Asta îmi spunea o prietenă, dimineața, la cafea, despre băiatul ei de liceu și mă întrebam care dintre ei e mai disperat.

Chiar în ultima vacanță neplanificată, Asociația Bloc Zero a lansat o broșură plină cu informații pentru părinți, dar mai ales pentru profesori, despre cele mai comune și actuale probleme de sănătate emoțională ale tinerilor și sfaturi despre cum pot fi sprijiniți și ajutați. Au și o pagină web dedicată – kinoteca.bloczero.ro – unde puteți citi întreaga cercetare sociologică pe care se bazează broșura informativă, cercetare realizată de profesori de sociologie la S.N.S.P.A.

Și ca să fie treaba treabă, asociația a colaborat cu opt tineri între 17 și 23 de ani pentru a realiza trei podcast-uri care acoperă relația cu sine, relațiile amoroase și cele din cercul de prieteni și care pot fi accesate gratuit pe aceeași platformă. Pentru că niciodată nu sună adevărul mai clar ca atunci când îl auzi direct din gura adolescentului. Și chiar merită să îl auzi!

Zic de Bine despre acest efort educațional pentru că, într-un peisaj în care ne simțim cu toții în derivă, avem o responsabilitate poate chiar mai mare de a crește copii pregătiți pentru o perioadp ca aceasta, plină de schimbări și de neprevăzut.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.