Zgonea contestă excluderea din PSD

Președintele Camerei Deputaților contestă excluderea sa din PSD. Zgonea spune că a fost exclus ilegal și face trimitere la un articol din statutul partidului. Potrivit acestui articol, președintele executiv este numit în funcție și revocat de congres.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea: „Eu aștept din partea conducerii PSD, pe care o respect, o decizie, un document prin care să ne explice tuturor, si dumneavoastră și fostului membru Valeriu Zgonea, cum poate fi sancționată libertatea de expresie în 2016 într-un partid democratic în România. Că mâine-poimaine mă gândesc că așa cum eu am fost dat afara  și președintele partidului poate fi dat afară atunci când exprimă o altă opinie decât cea a CEx.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre zvonurile potrivit cărora fostul premier Victor Ponta ar putea să preia funcția de președinte al Camerei Valeriu Zgonea spune că  acesta „a performat acolo unde a fost”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Revocarea din funcția de președinte al Camerei Deputaților se poate face într-o ședință de plen și are nevoie de o majoritate simplă, adică 50% plus 1 din voturi.

Amintim, Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD săptămâna trecută, în urma unei ședințe a Comitetului Executiv. Zgonea a fost exclus după ce i-a cerut demisia președintelui Liviu Dragnea ca urmare a condamnării definitive în dosarul Referendumul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS