Confidenţialitate

Zelenski, discurs în Parlamentul Coreei de Sud: Mariupol este distrus. Rusia a ucis probabil zeci de mii de oameni acolo | AUDIO

Rusia a ucis probabil zeci de mii de oameni în orașul Mariupol, spune preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Portul din sudul țării este de mai multe săptămâni sub asaltul forțelor ruse.

Într-un discurs video transmis în Parlamentul Coreei de Sud, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că orașul Mariupol este distrus, iar numărul morților se ridică la zeci de mii.

Și cu toate acestea, rușii nu-și opresc ofensiva. Agențiile de presă internaționale confirmă distrugerile pe scară largă din acest oraș-port de la Marea Azov, dar nu au putut verifica exact câte persoane au murit acolo.

Localitatea a fost constant bombardată în ultimele săptămâni. Puțini oameni reușesc să scape de acolo. Potrivit agenției Reuters, ieri, mai multe tancuri rusești s-au îndreptat spre acest oraș, iar forțele armate ucrainene se așteaptă ca rușii să încerce să întrerupă liniile de aprovizionare și să lovească infrastructura de transport.

Zelenski a mai spus în Parlamentul de la Seul că Moscova trimite zezci de mii de militari în următoarea ofensivă la adresa Ucrainei. Din acest motiv a cerut mai multe ajutoare militare, de la avioane la tancuri, care să ajute Ucraina să respingă atacul Rusiei.

Sursa foto: Twitter / Володимир Зеленський

Citește și: Primul lider european care se întâlnește cu Putin la Moscova, de la debutul invaziei ruse în Ucraina | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.