Confidenţialitate

Cine este Aleksandr Dvornikov, noul general rus care coordonează invazia din Ucraina. „A fost tipul de călău care a provocat haos” | AUDIO

Noul general numit de Kremlin să coordoneze invazia rusă din Ucraina este renumit pentru atacurile comise împotriva civililor. Aleksandr Dvornikov a condus operațiuni sângeroase în Siria și Cecenia – spune un general american.

Generalul Aleksandr Dvornikov, cel care acum coordonează invazia armatei ruse în Ucraina, este renumit pentru modul în care și-a condus trupele pe front în operațiuni precum cele din Siria, Cecenia sau Crimeea.

Mark Hertling, un general american în rezervă a povestit pentru CNN că Dvornikov a fost premiat adesea chiar de către Vladmir Putin și că a fost tipul de călău care a coordonat multe atacuri împotriva civililor, a distrus locuințele oamenilor și a provocat haos. El este adeptul tacticii pământului pârjolit și trebuie trebuie să aducă Rusiei un success militar înainte de parada de 9 mai din Moscova, spune generalul american.

 

Acesta amintește însă că armata rusă se confruntă în prezent cu multe dificultăți și nu are nici suficiente echipamente și nici foarte multe trupe.

Aleksandr Vladimirovici Dvornikov are 60 de ani și a primit chiar de la Vladimir Putin titlul de Erou al Federației Ruse pentru modul în care a condus intervenția militară rusă din Siria.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primul lider european care se întâlnește cu Putin la Moscova, de la debutul invaziei ruse în Ucraina | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.