Confidenţialitate

Zeci de turiști români s-au bucurat de Târgul de Crăciun de la Budapesta într-un popas făcut în croaziera pe Dunăre cu nava „Diana” | AUDIO

Una dintre capitalele imperiale incluse în croaziera pe Dunăre a singurei nave românești care oferă turiștilor sejururi speciale pentru Crăciun și Revelion este Budapesta. Capitala Ungariei are mai multe târguri de Crăciun, cel mai vizitat fiind cel din Piața Sfântul Ștefan din fața celei mai mari catedrale a Budapestei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nava de croazieră „Diana” acostează la Budapesta, având la bord zeci de turiști români care au ales să își petreacă sărbătorile de iarnă navigând pe Dunăre.

„Mergeți, cu toții, cu autocarul, vă întoarceți cu autocarul, servim masa de prânz, iar după-amiază să ajungem la Targul de Craciuns”, le explică, turiștilor, la debarcare, Marius Crivțonencu armatorul navei „Diana”.

Gabriela Elekeș, ghidul vorbitor de limbă română, îi preia pe turiști într-un tur al capitalei: „Budapesta, după cum vedeți, este un oraș foarte frumos. Unul dintre punctele atractive. Pe timp de iernă este Targul de Craciun, care este foarte renumit. Foarte bine cotat”.

Piața Sfântul Ștefan găzduiește cel mai aglomerat târg de Craciun al Budapestei

„Ce aveți aici?”

„Supă de gulaș, tipic ungurească. Poftă bună!”

Da, mulți turiști cumpără supa de gulaș, aburindă. Sunt și alte atracții culinare sau specifice locului.

„Ce ați cumparat?”

„Plăcintă de cartofi și vin fiert cu scorțișoară. Ungurești”, spune un vizitator.

„1500 de forinți sau 4 euro”, spune un alt vizitator.

„Au produse inedite. Am găsit flori din ceramică, foarte, foarte drăguțe”, afirmă o vizitatoare.

Costurile croazierei pe Dunăre de Crăciun și Revelion

Domnul Costel din Turnu Severin ar dori să-și scurteze vizita în Târgul de Craciun, dar și-ar supăra soția, spune el.

„La Budapesta sunt multe de văzut. Palatul Parlamentului și toate clădirile pe care ghidul ni le-a spus merită văzute”, explică domnul Costel.

Un sejur de cinci zile, în perioada Crăciunului, cu nava „Diana” pe Dunăre, cu acostare în marile capitale de pe fluviu, costă 500 de euro. Iar pachetul de Revelion, pentru șapte zile, ajunge la 700 de euro.

Sursa foto: Ovidiu Oprea

Citește și: 165 de locuitori dintr-un sat al Belgiei au câștigat marele premiu la EuroMilions. Fiecare va primi câte 870.000 de euro