Confidenţialitate

165 de locuitori dintr-un sat al Belgiei au câștigat marele premiu la EuroMilions. Fiecare va primi câte 870.000 de euro

165 de locuitori ai unui mic sat belgian vor primi sute de mii de euro chiar la timp pentru sărbători. Ei sunt câștigatorii marele premiu de 143 de milioane de euro la loteria EuroMillions.

Toți au contribuit cu aceeași sumă, 15 euro, pentru cumpărarea biletelor, așa că fiecare va primi acum aproape 870.000 de euro.

Loteria Naționala a anunțat că nu este primul câștig obținut de mai mulți jucători din Belgia, însă grupul din Olmen este de departe cel mai mare de până acum.

Proprietarul chioșcului de ziare care organizează potul de grup de mai mulți ani, a mărturisit că a fost nevoit să repete vestea „de cinci-șase ori”, deoarece clienților săi nu le venea să creadă că au câștigat.

Mulți știu deja ce vor face cu banii.

Un bărbat a spus, pentru Euronews, că îi va împărți între cei trei copii și opt nepoți ai săi. Iar un altul își va prelungi vacanța.

„Făcusem deja rezervări pentru New York. Visul meu a fost întotdeauna să petrec câteva luni în America, în Marele Canion și așa mai departe, iar apoi să fac drumeții, drumeții, drumeții”.

Pentru tragerea la sorți au fost vândute peste 27.000.000 de bilete.

Jackpotul EuroMillions este organizat în nouă țări europene: Belgia, Franța, Regatul Unit, Spania, Portugalia, Irlanda, Austria, Elveția și Luxemburg.

Foto: Shutterstock

Citește și: Românii ar putea avea alte două zile libere de la stat dacă propunerea va trece de votul deputaților | AUDIO