Confidenţialitate

Zeci de patroni din Mamaia dau Apele Române în judecată pentru că nu primesc plajele la timp | AUDIO

Proiectul de lărgire a plajelor din Mamaia trebuia finalizat până la 1 mai. A întârziat însă din cauza unor întreruperi impuse de o anchetă a DNA, la care se adaugă refuzul unor proprietari de a-și demola beach barurile de pe plajă. Așa că Apele Române i-a notificat pe cei 132 de chiriași de plajă că le vor fi predate la 1 iulie. Administratorii sunt revoltați.

 „De la 1 iulie vom primi doar jumătate din plajă in administrare, nu vom primi și zona nouă. Practic, ne simțim ca într-u ring de box și în fiecare zi primim câte o nouă lovitură. Cred că în ritmul acesta vor fi foarte multe business-uri falimentare”, spune George Țicu, administratorul unei porțiuni de plajă.

Pierderile vor fi uriașe, având în vedere că vorbim de plajele din zona de nord a stațiunii Mamaia, cu hoteluri și cluburi scumpe, unde prețurile concurează cu cele din stațiunile de lux. Și nu e singura lovitură primită de investitorii din Mamaia. Primăria Constanța  vrea ca programul beach barurilor să fie limitat între orele 6 și 20. 

„Pe litoral, mai ales în zonele de stațiune, beach barurile sunt cele care ofereau clienților posibilitatea de o bere, o înghețată. Neavând așa ceva automat vor crea un disconfort turiștilor”,  a declarat operatorul de plajă, Roberto Tortora.

Singura concesie acordată de Apele Române este că operatorii plajelor nu vor plăti chirie pentru lunile in care nu folosesc plajele. Președintele Asociației Patrionale din Mamaia, Nicolae Bucovală a declarat, pentru Europa Fm, că cel puțin 50 de operatori vor da în judecată Apele Române pentru încălcarea contractului de închiriere a plajelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu