Confidenţialitate

Sicriul cu trupul arhiepiscopului Pimen, întâmpinat de zeci de persoane la Suceava

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Arhiepiscopului Pimen a ajuns la Suceava, miercuri seara, iar slujba religioasă a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

Deşi iniţial s-a anunţat că BOR va lua măsuri stricte de siguranţă, zeci de credincioşi s-au adunat la slujba de depunere a sicriului, alături de preoţi şi oficialităţi, notează Mediafax.

Mai mult, deşi în biserică nu pot intra mai mult de cinci persoane, din numărul acestora a fost mult mai mare, potrivit imaginilor apărute în spațiul public.

Slujba specială pentru Arhiepiscopul Pimen are loc în contextul în care zeci de români nu îşi pot conduce pe ultimul drum rudele decedate de coronavirus, decât cu anumite restricţii.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa, miercuri, în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.