Confidenţialitate

Zeci de mii de oameni încearcă să se întoarcă acasă după ce festivalul „Burning Man” din SUA a fost întrerupt din cauza ploilor severe | VIDEO

În Statele Unite, ploile abundente au dus la întreruperea unui eveniment care reunește zeci de mii de participanți. Un om a murit în urma inundațiilor, iar acum zeci de mii de spectatori încearcă să ajungă acasă. Cozile de mașini sunt uriașe, pe cel puțin 10 benzi, se întind pe mai mulți kilometri în deșertul Nevada, presa americană vorbind de 70 de mii de participanți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Festivalul „Burning Man”, care are loc de peste 30 de ani în Nevada, a adunat peste 70 de mii de spectatori veniți cu autoturisme, rulote sau camionete.La finalul săptămânii a plouat, însă, atât de puternic încât toată zona destinată festivalului s-a transformat într-un uriaș câmp cu noroi până la glezne.

Poliția din Nevada anchetează și moartea unui spectator, care ar fi survenit în urma ploilor abundente. Abia luni, organizatorii au decis să întrerupă manifestarea, iar zecile de mii de participanți au început să plece spre casă.

Imaginile publicate de CNN arată cozi de kilometri, pe zece benzi, prin deșert. Poliția avertizează că sunt porțiuni întregi pline de noroi care fac înaintarea mașinilor dificilă și le-a cerut spectatorilor să amâne plecarea pentru a nu crea blocaje rutiere.

Mulți participanți se plâng însă că au rămas blocați în deșert și au pierdut cursele aeriene spre case.

Festivalul este organizat la câteva zeci de kilometri distanță de zonele urbane, iar un drum din deșert până la acestea durează – în condiții normale – peste 8 ore, potrivit CNN.

Sursa colaj foto: Captură foto / Twitter / Jack Straw

Citește și: București, Sector 3: O persoană a fost rănită de un copac care a căzut din cauza vântului