Confidenţialitate

Zeci de migranți, printre care și copii, depistați de Garda de Coastă în largul mării. Cu toții au fost aduși în siguranță la mal | VIDEO

O navă mică, neincăpătoare pentru zecile de migranți aflați la bordul ei, a fost depistată, noaptea trecută, de Garda de Coastă, la 50 kilometri în largul mării. Pentru salvarea refugiaților și tractarea ambarcațiunii până la mal a fost nevoie de intervenția navelor Gărzii de Coastă și Agenției de Salvare a Vieții pe Mare.

Aproape 70 de persoane, copii și adulți, îngrămădite într-o ambarcațiune din lemn, lungă de cel mult 15 metri, au fost salvate de autoritățile române. Mica navă pe care se aflau a fost zărită după miezul nopții de la navă de patrulare a Gărzii de Coastă, la 30 mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria.

Polițiștii de frontieră și-au dat seama imediat că migranții nu averau mijloace suficiente de siguranță la bordul pescadorului condus de un cetățean turc. S-a dat alerta pe mare.

Autoritatea Navală Română a declanșat acțiunea de salvare.

La fața locului au fost trimise o navă a ARSVOM și încă una a Gărzii de Coastă pentru ca migranții să fie aduși în siguranță la Terminalul de pasageri din portul Constanța, a declarat pentru Europa FM prefectul, Silviu Coșa:

„Impreună cu Serviciul pentru Imigrări, cu Gada de Coastă, bineînțeles ISU și toți care au grijă de securitate, inclusiv sanitara lor, se vor lua măsurile legale astfel încât ei să fie cazați”.  

Polițiștii de frontieră încep cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. La începutul lunii iunie, alți 50 de migranți au fost salvați de pe o navă aflată la numai 6 mile marine în dreptul stațiunii Costinești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Românul căutat în Anglia în legătură cu moartea a 39 de migranți, descoperit de polițiști la București | VIDEO