Confidenţialitate

Românul căutat în Anglia în legătură cu moartea a 39 de migranți, descoperit de polițiști la București | VIDEO

Un român căutat de autorităţile din Marea Britanie în cazul morții a 39 de migranţi ce erau transportaţi în remorca unui camion, a fost prins de poliţişti în Bucureşti, anunță Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani era dat în urmărire internațională la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

În urma anchetei desfășurate în Marea Britanie a reieșit că bărbatul în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

Pe 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, polițiștii britanici au descoperit trupurile a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Fiecare plătise cel puțin 10.000 de lire sterline pentru a ajunge din Vietman în Marea Britanie. Ancheta a stabilit că au murit sufocați în după ce în camion temperatura a ajuns la peste 38 de grade Celsius.

În acest dosar, alți patru bărbați au fost condamnați la pedepse între 13 ani și 4 luni și 27 de ani de închisoare pentru omor din culpă și complicitate la trafic de persoane. Printre ei și capul rețelei, Gheorghe Nica care are dublă cetățenie, română și britanică.

Acum, românul vizat de anchetă a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Citește și: Dragoș Damian, românul implicat în cazul celor 39 de migranți găsiți morți într-un camion frigorific din Anglia, condamnat la închisoare

Foto: Twitter