Confidenţialitate

Zeci de localități, în scenariile roșu și galben

Zeci de localități din 5 județe au trecut în scenariile roșu și galben din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel, de luni, Galațiul a trecut în scenariul galben, de la verde, iar 17 localități din județul Ilfov sunt deja de 2 zile în scenariul roșu.

Galațiul va trebui să respecte restricții mai dure la doar câteva zile după ce revenise la scenariul verde. În prezent, rata de infectare în orașul Galați a depășit 1,5, așa că o parte dintre elevi vor învăța din nou de acasă, iar activitățile economice pot fi desfășurate doar ziua și seara, până la ora 23.00.

În aceeași situație epidemiologică este și orașul Focșani și alte 15 localități din județul Vrancea.

Judeţele Timiş și Maramureș se menţin în zona roşie, cu 4,78 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, respectiv 3,13.

În județul Ilfov, 17 localități din jurul capitalei au trecut în weekend, în scenariul roșu. Este vorba despre Balotești, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, 1 Decembrie, Dobroești, Moara Vlăsiei, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Voluntari.