Confidenţialitate

Protest de solidaritate cu victimele violenței domestice

Câteva zeci de femei au răspuns apelului lansat de organizația Feminism România de a merge cu flori roșii și îmbrăcate în negru, la ora 13 în fața sediului Ministerului de Interne.

Ele cer ca polițiștii să fie instruiți să intervină în cazurile de abuz domestic, cer ca agresorii să fie monitorizați cu brățări electronice și să fie supravegheați pentru a nu mai încălca ordinele de protecție. Anul trecut, o treime dintre acestea au fost încălcate de agresori și de multe ori, femeile și-au pierdut viața în urma abuzurilor.

46 de femei, mai exact, doar anul trecut, potrivit statisticilor IGPR.

Protestatarele care s-au mobilizat pe rețelele de socializare au adus un banner pe care scria Cât M.A.I îndurăm?, aluzie la bătăile încasate de femei de la partenerii lor și la acronimul M.A.I (ministerul afacerilor interne).

 

 

Jandarmii au vrut să le ofere flori protestatarelor cu ocazia Zilei de 8 Martie, însă acestea au refuzat, cu atât mai mult cu cât unul dintre mesajele campaniei împotriva violenței domestice a fost unul ironic: Mulțumesc pentru flori. 

Florile roșii cu care au venit protestatarele, au fost puse apoi în semn de protest pe scările ministerului de interne.

O delegație a organizatoarelor protestului a fost chemată în minister pentru a -i prezenta solicitările direct șefului Poliției Române, în absența ministrului de interne, însă. Carmen Dan este în delegație la Bruxelles în aceste zile.