Confidenţialitate

Zeci de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” așteaptă un răspuns în urma anchetelor care vizează incidentul rescrierii lucrărilor de la BAC-ul din vară | AUDIO

Zeci de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București așteaptă încă un răspuns după mai multe anchete care vizează un incident de la examenul de Bacalaureat din iunie. Ei au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba Română, după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen. Potrivit site-ului EduPedu, Inspectoratul Școlar București susține că incidentul ar trebui privit de elevi ca „o oportunitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei aproape 70 de candidați care au avut lucrări anulate la examenul de Bacalaureat din iunie la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală ar trebui să privească decizia comisiei de examen de a nu mai prelungi timpul de lucru ca pe o „oportunitate”, ei având timp să rescrie lucrările până la terminarea timpului alocat probei.

Așa motivează – potrivit site-ului EduPedu – Inspectoratul Școlar București într-un răspuns către o solicitare făcută de un părinte.

Documentul a fost publicat pe Facebook de fosta directoare a colegiului. Tot ea a semnalat incidentul și în luna iunie, când lucrările la Limba și Literature Română a peste 70 de elevi au fost anulate pe motiv că numele probei nu se încadra perfect pe două rânduri, ca în foaia model dată de inspectorat.

După aproape două luni, nu există nici o concluzie a anchetelor făcute atât de către Corpul de Control al Ministerului Educației, cât și de Inspectoratul Școlar.

După cum a scris Edupedu.ro la vremea respectivă, președintele comisiei de Bacalaureat de la Colegiul „Gheorghe Șincai” a fost un preot, director de colegiu și profesor de Religie, dat afară din Inspectoratul Școlar București în 2019, după un scandal amoros cu o educatoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Boloș: Dacă CE nu aprobă măsurile fiscale, deficitul bugetar ar putea ajunge în jur de 7% din PIB. Dacă CE solicită măsuri mai dure, ce ne facem? | AUDIO