Confidenţialitate

Marcel Boloș: Dacă CE nu aprobă măsurile fiscale, deficitul bugetar ar putea ajunge în jur de 7% din PIB. Dacă CE solicită măsuri mai dure, ce ne facem? | AUDIO

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, atrage atenția că dacă Ordonanța privind măsurile fiscale nu va fi aprobată – după avizul Comisiei Europene – România riscă să atingă un deficit bugetar de 7%. El a mai spus că ar fi propus măsuri chiar mai dure, dar decizia este a Coaliției de Guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă măsurile nu se aprobă, spun cu toată răspunderea, deficitul bugetar ajunge în jur de 7% din PIB. Pachetul de măsuri… vor mai fi ajustări după ce ne întoarcem de la Comisie. Haideți să vedem cum îl agrează Comisia. Dacă Comisia îl solicită mai dur, ce ne facem?”, a spus Marcel Boloș joi, într-o conferință de presă susținută la Beclean, în cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului Social de Zi.

Ministrul a precizat că, în opinia sa, măsurile din „Ordonanţa Austerităţii” ar trebui adoptate în luna septembrie, un prim obiectiv fiind evitarea riscului de suspendare a fondurilor europene

În ceea ce priveşte măsurile care vizează sectorul bugetar, Marcel Boloş a vorbit despre o descentralizare şi o regionalizare a serviciilor publice, astfel încât să nu mai existe „ţopăială şi dezmăţ” pe bani publici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Această Ordonanță aduce cu sine elemente de reformă profunde care trebuiesc luate acum pentru a nu ajunge la situații delicate pentru România din perspectiva sustenabilității finanțelor publice, pentru că nu poți să ceri impozite și taxe de la omul acela amărât care-și plătește contribuția și după aceea, în partea cealaltă, pe cheltuieli să ai o țopăială și un dezmăț care nu poate să meargă la infinit”, a precizat ministrul Finanțelor – Marcel Boloș.

Potrivit ministrului de Finanțe, discuţiile cu Comisia Europeană pe marginea pachetului de măsuri fiscale ar urma să înceapă în 24 august, însă reprezentanţii Ministerului Finanţelor vor merge la Bruxelles abia după 28 august, când vor reveni la muncă responsabilii cu partea financiară din Comisie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Reacția dezvoltatorilor imobiliari la planul Guvernului de a majora TVA pentru vânzarea locuințelor: Vor fi apartamente mai scumpe și mai mici | AUDIO