Confidenţialitate

Zeci de camioane cu cereale așteaptă să descarce marfa în Portul Constanța. Operator din port: Soluția este digitalizarea sistemului | AUDIO

Ambuteiaj și astăzi la intrarea în portul Constanța, unde zeci de camioane încărcate cu cereale așteaptă să descarce marfa. În timp ce ministrul Sorin Grindeanu spune că s-au găsit soluții pentru deblocarea situației, un operator din port susține că aglomerații de acest fel se produc în fiecare vară.

Au fost identificate două terenuri care pot fi utilizate ca parcare pentru camioanele blocate în Portul Constanța, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pe Facebook.

Este soluția autorităților la aglomerația infernală care s-a produs în ultimele zile în portul de la malul Mării Negre. Cozile s-au întins chiar și pe câțiva kilometri.

Mesajul lui Sorin Grindeanu despre ambuteiajul din Portul Constanța

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Directorul uneia dintre companiile care operează în port: „Soluția este digitalizarea și fluidizarea sistemului”

Pe de altă parte, Viorel Panait – directorul uneia dintre companiile care operează în port – spune la Europa FM că soluția nu e legată de crearea unor locuri de parcare suplimentare.

„Sunt cozi în continuare. Niciun fel de parcare, chiar dacă s-ar întinde pe sute de hectare, nu poate să suplinească organizarea scurgerii autocamioanelor către destinația lor. Soluția este digitalizarea și fluidizarea sistemului în ceea ce privește administrarea camioanelor, gestionarea lor, anunțarea lor la terminal în așa fel încât timpul de procesare să fie scurt”, a explicat pentru Europa FM Viorel Panait.

Tot acesta menționează că astfel de ambuteiaje sunt în fiecare vară, nu doar acum pe fondul crizei din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Grindeanu: Ocolitoarea municipiului Satu Mare, deschisă circulaţiei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.