Zece localitaţi din judetul Arges, intre care orasele Pitesti, Campulung Muscel si Curtea de Arges, au fost afectate de precipitatiile din ultima perioada

Mii de oameni au ramas fara curent electric, iar în unele zone traficul rutier a fost complet perturbat, ca urmare a alunecărilor de teren şi a aluviunilor.

Ploile din ultima perioadă au dus la revărsarea unor cursuri de apă, care au provocat inundaţii in 10 localităţi din Argeş.

Situaţia a fost gravă in localităţile Miceşti, unde au fost inundate peste 50 de gospodării, în localitatea Budeasa, unde a fost necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din 15 locuinţe, in comuna Bradu, unde 11 case au fost afectate dar şi in localităţile Mălureni, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muşcel.

A fost distrusă o parte a infrastructurii de transport în oraşul Curtea de Argeş, ca urmare a viiturilor şi alunecarilor de teren şi in localitatea Mălureni, dupa ce drumul judetean a fost inundat. Mai multe poduri si podeţe au fost distruse.

La Piteşti a fost întrerupt accesul pe un pod afectat de inundaţii, un parc este complet sub apă şi mai multe străzi din cartierele Găvana, Nord si Craiovei au fost inundate şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

A fost restricţionată circulaţia şi pe podul de la intrarea în Mioveni, iar barajul de la Mărăcineni se află sub monitorizarea jandarmeriei si a inspectoratului pentru situaţii de urgenţa Argeş.

Au fost distruse peste 60 de trasformatoare şi linii electrice şi au ramas in beznă peste 7000 de consumatori.

Situaţia în Argeş rămâne una complicată având în vedere că a fost prelungit codul portocaliu de inundaţii până mâine la ora 12.