Confidenţialitate

Criza Blue Air: Aeronave ce aparțin Tarom vor aduce acasă pasagerii rămași în aeroporturile din străinătate

Din ordinul premierului, aeronave Tarom vor aduce acasă pasagerii abandonați în străinătate de compania Blue Air. Operatorul privat a suspendat toate zborurile interne şi externe până în prima zi a săptămânii viitoare.

Conducerea companiei a invocat că autoritățile de mediu i-au blocat conturile.

De cealaltă parte, ministrul Mediului Tanțoș Barna susține că suspendarea curselor aeriene este nejustificată și a propus varianta re-eșalonării datoriilor.

Creanțele se ridică la 28 de milioane de lei, ceea ce a atras procedura de executare silită.

Premierul Nicolae Ciucă a organizat, marți seară, o ședință de urgență pentru gestionarea crizei.

Blue Air are o datorie de 28 de milioane de lei datorii la bugetul AFM, este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii la recuperare acestei creanțe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată, blocarea conturilor de către AFM nu justifică în nici un fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie. Cer Blue Air se reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători să-și onoreze obligațiile față de bugetul stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita reeșalonarea acestei datorii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află accesând acest link, fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro.

Important! În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti: „Blue Air are datorii semnificative la aeroport, dar nu acesta a fost motivul suspendării”

Foto: Shutterstock