Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărășan

În Sibiu, drumarii au început deszăpezirea Transfăgărășanului; zăpada depășește cinci metri înălțime în unele zone. Angajații Companiei de Drumuri au început să transporte cu utilajele cantități impresionante de zăpadă, de pe DN 7C .

În fotografiile realizate de Compania de Drumuri se poate vedea că stratul de zăpadă depașește înalțimea utilajelor de deszăpezire. Drumul este închis pe tronsonul Piscu Negru — Bâlea-Cascadă până la sfarsitul lunii iunie. Transfăgărășanul, care asigură legătura între județele Argeș și Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe acest sector de drum, pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului.

În județul Sibiu se poate circula în prezent, pe Transfăgărășan, doar până la Bâlea Cascadă. Cât timp Transfăgărășanul este închis, accesul turiștilor și localnicilor de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, se face cu telecabina.

Transfăgărășanul este drum construit în urmă cu peste 40 de ani. Acesta trece peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua urcă până la o altitudine de 2.042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălțime, după Transalpina.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS