Confidenţialitate

ZALĂU: La intrările în oraș – indicatoare în română, germană şi maghiară

Consiliul local Zalău a decis astăzi, cu majoritate de voturi, ca la intrarea în oraș să fie amplasate indicatoare cu denumirea oraşului în limbile română, germană şi maghiară .

Propunerea de hotărâre a fost iniţiată de consilierii UDMR care prevede amplasarea indicatoarelor cu denumirea localităţii în trei limbi: română, maghiară şi germană (Zalău, Zilah, Zillenmarkt) – se arată într-un comunicat UDMR.

Viceprimarul Fazakas Miklós, citat de News.ro, consideră că decizia este una istorică, după 27 de ani fiind îndeplinit acest deziderat al comunităţii maghiare locale.

”Este rezultatul activităţii consilierilor locali UDMR, dar şi al organizaţiei municipale şi judeţene ale Uniunii. Am considerat important acest obiectiv deoarece dezvoltarea oraşului Zalău se datorează şi contribuţiei comunităţii maghiare locale. Credem că respectul reciproc şi convieţuirea paşnică au avut un rol important în adoptarea unanimă a prezentei hotărâri, prin urmare, doresc să mulţumesc şi pe această cale colegilor români pentru atitudinea pozitivă şi deschiderea de care au dat dovadă în acest sens”, a declarat Fazakas Miklós.

El a precizat că, pe lângă indicatoarele cu denumirea localităţii în cele trei limbi, va fi amplasat şi un panou cu mesaj de bun venit în şase limbi – română, maghiară, germană, engleză, franceză şi italiană.

Potrivit datelor recensământului populaţiei din 2011, municipiul Zalău are 9.000 de locuitori de naţionalitate maghiară, însemnând 16% din totalul populaţiei locale.