YouTube pregateste lansarea unui serviciu muzical cu plata

Surse din piață spun ca videoclipurile şi melodiile vor putea fi accesate doar în baza unui abonament.

Utilizatorii YouTube vor putea să acceseze în continuare gratuit vastul catalog de piese muzicale şi videoclipuri de pe acest site, însă ei vor avea şi opţiunea să plătească pentru un nou serviciu ‘premium’.

Acesta nu va difuza reclame şi le va oferi utilizatorilor posibilitatea să stocheze melodiile, pe care să le poată asculta chiar şi atunci când nu sunt conectaţi la internet. Noul serviciu va fi special conceput pentru a fi accesat de pe smartphone-uri și tablete.

Potrivit unor surse citate de AFP, serviciul premium ar urma să fie lansat anul viitor. Între timp, jurnaliștii de la The New York Times şi Billboard spun că abonamentul lunar ar urma să fie de 10 dolari.

Crearea unui serviciu muzical cu plată va permite totodată YouTube să limiteze situaţiile de încălcare a drepturilor de autor, generate de încărcarea de videoclipuri muzicale în mod liber pe acest site. În prezent, YouTube le permite deţinătorilor de drepturi de autor să blocheze conţinutul postat ilegal sau să plaseze publicitate pentru a genera venituri.