Confidenţialitate

WWF-România cere premierului să se implice în oprirea braconajului

World WildLife Found România îi cere premierului Dacian Cioloș să se implice în crearea unui plan de acțiune pentru pedepsirea și descurajarea braconajului.

Într-o scrisoare deschisă, reprezentanții asociației spun că, în prezent, acest fenomen nu este tratat ca o prioritate de statul român iar cazurile de braconaj rămân nepedepsite.

Magor Csibi, director al WWF România, a declarat la Europa FM că dacă nu va exista un semnal clar al autorităților, că braconajul nu este tolerat în România, vor apărea tot mai multe astfel de cazuri. “Presa locală și asociațiile locale semnalează cazuri de braconaj, dar de cele mai multe ori, braconierii nu sunt pedepsiți sau nici măcar nu se începe urmărirea penală impotriva lor.”

Magor Csibi spune că braconajul este în creștere nu numai la urși, ci și la capre negre, lupi sau vulpi și atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător. Este vorba de faptul că, pe lângă braconajul clasic, prin împușcarea animalelor, se folosesc capcane în care animalele își pierd un picior. Așa se face că, în Vrancea, de exemplu, sunt văzute frecvent animale cu trei picioare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

WWF-România a derulat, în ultimii 10 ani, mai multe proiecte pentru monitorizarea și protecția diferitelor specii de animale sălbatice și a habitatului acestora.

Foto: WWF-Romania