Confidenţialitate

World Vision: Închiderea școlilor va afecta educația unei întregi generații de elevi | AUDIO

Organizaţia World Vision atrage atenţia că din cauza închiderii tuturor şcolilor va fi afectată educaţia unei întregi generaţii de elevi.

Situaţia este cu atât mai gravă în mediul rural unde copiii şi profesorii nu au acces la învăţământul online.

World Vision consideră că închiderea școlilor la țară este inutilă, mai ales în localitățile care funcționau până acum în scenariul verde, deci cu prezența fizică a elevilor la cursuri.

Între timp, acolo nu s-a schimbat nici situația sanitară, deci nu au apărut cazuri noi, dar nici situația elevilor care nu au laptopuri sau tablete.

Andreea Bujor, World Vision: „Sunt școli în mediul rural unde sunt copii puțini, unde nu există cazuri de coronavirus sau există foarte puține, nu s-au infectat copiii în școală, nu a fost făcută o analiză care să dovedească că este necesară închiderea acestor școli.”

În opinia World Vision, transferarea școlii în mediul online va duce, de fapt, la creșterea abandonului școlar și a analfabetismului.

„În continuare nu se face școală în online. Și înainte era greu, și înainte alegeau în clasa a VIII-a să se ducă să muncească mai degrabă, decât să-și continue școala, dar acum, copilul va sta acasă și va munci în gospodărie, asta se va întâmpla”, mai spune Andreea Bujor.

Conform studiilor World Vision România, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la școala online în prima parte a restrictțiilor, iar în 1 din 4 sate în care organizația activează există zone cu semnal slab sau inexistent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae