World Vision: În România, sute de mii de copii adorm flămâmzi

Jumătate din populaţia României este afectată de sărăcie, 54 la sută din  persoanele din mediul rural neavând o ocupație.

Datele apar într-un studiu al organizației neguvernamentale World Vision.

Vă reamintim, săptămâna viitoare Guvernul va lansa în dezbatere publică un plan cu aproape 50 de măsuri menit să ajute populația defavorizată.

 

Potrivit organizației World Vision, organizație care desfășoare programe sociale în România încă din 1990,  225.000  de copii se duc zilnic flămânzi la culcare.

Aproape trei sferturi dintre familiile de la sat nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă, ceea ce provoacă îmbolnăviri grave sau malnutriţie.

Sărăcia are un alt efect devastator: peste 37% dintre adolescenții de peste 15 ani prezintă analfabetism funcţional: nu înţeleg ceea ce citesc sau nu ştiu să scrie corect. În mediul rural, 20% dintre copii rămân cu 8 clase, o treime dintre aceştia fiind expuşi riscului de sărăcie, având şanse reduse de angajare. Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului şcolar în România a trecut în 2014 de 18%, față de 11% media de abandonare timpurie a şcolii în Uniunea Europeană.