Woody Allen a fost dat în judecată pentru două replici

Woody Allen a fost dat în judecată de fundaţia care administrează averea lui William Faulkner.

Avocaţii fundaţiei Faulkner i-au dat în judecată pe Woody Allen, publicaţia The Washington Post şi alte câteva corporaţii majore, pe care le acuză de încălcarea drepturilor de autor.

Fundaţia solicită plata unor daune şi a unor despăgubiri de la aproximativ 100 de persoane şi companii, care, potrivit spuselor lor, ar fi profitat de pe urma unei ‘însuşiri ilegale a operei’ celebrului scriitor William Faulkner.

Printre acuzaţi se află Woody Allen, al cărui film din 2011 ‘Midnight in Paris’ include două replici rostite de personajul Gil Pender, interpretat de actorul Owen Wilson.

Avocaţii fundaţiei Faulkner susţin că Woody Allen ar fi trebuit să le ceară permisiunea înainte de a folosi acele fraze în filmul său. Ei spun, totodată, că regizorul Woody Allen a citat în mod eronat fraza originală a scriitorului, ce poate fi găsită în romanul acestuia din 1950, ‘Recviem pentru o călugăriţă’ (‘Requiem for a Nun’). ‘Trecutul nu este mort niciodată. El nu este nici măcar trecut’.

Printre ceilalţi acuzaţi se află şi Sony Pictures Classics, studiourile care au produs filmul.

‘Midnight in Paris’, pentru care Woody Allen a fost recompensat cu premiul Oscar pentru scenariu, a generat încasări de peste 151 de milioane de dolari pe plan mondial.