Women4Cyber, un registru al talentelor feminine din domeniul securității cibernetice

Comisia Europeană, împreună cu inițiativa Women4CyberOrganizației Europene de Securitate Cibernetică (ECSO), a lansat primul registru online al femeilor europene care activează în domeniul securității cibernetice, care va conecta grupuri de experți, companii și factori de decizie în materie de politici cu talente din domeniu.

Bază de date deschisă și ușor de utilizat cuprinde femei care sunt experte în domeniul securității cibernetice și are scopul de a răspunde cererii tot mai mari de profesioniști europeni în domeniul securității cibernetice și penuriei aferente de talente în domeniu.

Lansarea acestuia se succedă Agendei pentru competențe în Europa în vederea obținerii unei competitivități durabile, a echității sociale și a rezilienței, pe care Comisia a prezentat-o la 1 iulie.

„Securitatea cibernetică ne privește pe toți. Femeile aduc cu sine experiență, perspective și valori în dezvoltarea de soluții digitale. Este important atât să îmbogățim discuțiile, cât și să securizăm mai bine spațiul cibernetic”, consideră Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

„Domeniul securității cibernetice suferă de un deficit masiv de competențe. Acest deficit de talente este exacerbat de lipsa reprezentării femeilor în domeniu.

Agenda actualizată privind competențele, adoptată de Comisie săptămâna trecută, urmărește să elimine aceste lacune. O forță de muncă diversificată în domeniul securității cibernetice va contribui, cu siguranță, la soluții de securitate cibernetică mai inovatoare și mai robuste. Registrul lansat astăzi va fi un instrument util pentru promovarea femeilor care lucrează în domeniul securității cibernetice și pentru crearea unui ecosistem de securitate cibernetică mai divers și mai incluziv”, spune Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru protejarea modului nostru de viață  european.

„De-a lungul anilor, am promovat o serie de inițiative reușite menite să sporească formarea în domeniul competențelor digitale, în special în domeniul securității cibernetice. Fiecare echipă cibernetică trebuie să combine diferite aptitudini care combină știința, analiza și comunicarea datelor. Registrul este un instrument menit să asigure un mai bun echilibru de gen în rândul forței de muncă din domeniul securității cibernetice”, a completat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Registrul, care prezintă diferite profiluri și domenii de expertiză, este accesibil tuturor și va fi actualizat periodic.

Vă puteți înscrie aici în Registrul Women4Cyber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS