Confidenţialitate

“Woman in Red Dress”: În picioarele goale, pe crestele munţilor, la -5°C – VIDEO

“Woman in Red Dress” este un proiect de artă care spune povestea unei femei ce călătoreşte liberă în locuri extraordinare din România, locuri pure care nu au fost atinse de om.

În aceste locuri, doi tineri surprind, prin fotografie, intersecţia dintre frumuseţea naturii şi feminitatea.

Alexandra Dragomir şi Andrei Gherasim petrec mai mult timp în creierii munţilor, colindând pe căi nepăşite de om, decât acasă, în oraş.

Îndemnat de pasiunea pentru călătorii, cuplul Alexandra Dragomir şi Andrei Gherasim a demarat în urmă cu un an şi jumătate un proiect fotografic numit „Woman in Red Dress”, proiect care, la începutul lunii septembrie, a devenit subiectul unui articol pe site-ul boredpanda.com.

Cei doi vor să promoveze locurile neatinse din România prin intermediul fotografiilor pe care le realizează pe crestele munţilor, în văi sau pe pajişti, indiferent de anotimp.

Alexandra Dragomir spune că proiectul lor vorbeşte, în acelaşi timp, „despre artă, despre posibilitatea omului de a fi liber, despre frumuseţe exprimată prin fotografie şi despre frumuseţea femeii”.

„Eu văd proiectul ca o intersecţie între fumuseţea femeii şi puritatea naturii. Eu voiam să fac fotografii de fashion, dar la un alt nivel, în alt context”, susţine fotograful Andrei Gherasim.

„Noi nu fotografiem pe trasee, încercăm să fotografiem acolo unde nimeni n-a mai fost, unde nimeni n-a păşit”, a explicat Andrei.

Indiferent de vreme, Alexandra pozează doar în rochie roşie, în picioarele goale, fără încălţăminte sau alte haine. Acest lucru conferă fotografiilor naturaleţea şi originalitatea pe care ei vor să le transmită prin proiect.

„Nu stau în pantofi, nu folosesc nimic, adică sunt cu picioarele goale, în orice anotimp”, mărturiseşte Alexandra.

„E doar rochia, nimic altceva, indiferent de vreme. Acest proiect nu ar fi putut fi creat fără Alexandra. Ea are anumite abilităţi, legate de frig. N-am întâlnit nicio femeie care să vrea foarte mult să stea în picioarele goale la minus 5 grade, la 1800 de metri”, explică Andrei.