Confidenţialitate

Wizz Air nu suspendă toate cursele aeriene de pe aeroportul din Bacău. Consiliul Județean anunță introducerea unui alt operator către Italia

Închiderea bazei operaționale de la Bacău a companiei low-cost Wizz Air nu suspendă toate cursele aeriene de pe aeroportul din Bacău. Se poartă în continuare discuții, astfel că unele pe unele rute se va circula și ar putea urma și o extindere a acestora.

În plus, anunță Consiliul Județean Bacău, de la sfîrșitul lunii martie, vor fi introduse și curse aeriene ale unui operator italian.

1 februarie este data de la care Wizz Air, singurul operator de zbor de pe Aeroportul Bacău, nu va mai avea decît câteva zboruri de aici, după decizia închiderii bazei operaționale.

De la Bacău se va putea zbura în continuare la Londra și la Milano. Wizz Air anulează cursele către Bruxelles, Liverpool, Torino, Bologna și Roma.

Totuși, Consiliul Județean transmite că discuțiile purtate cu reprezentanții Wizz Air rămân deschise. Va fi analizată posibilitatea extinderii numărului de rute operate sau creșterea frecvenței de operare, dar totul depinde evoluția situației economice, adică de numărul pasagerilor.

Pe de altă parte, aeroportul caută deja și alți operatori de zbor pe care să-i aducă la Bacău, mai ales pentru destinațiile cele mai solicitate de pasageri.

Un pas important va fi făcut de la sfârșitul lui martie, când Aeroitalia va introduce curse regulate, de 4 ori pe săptămînă, pe ruta Bacău – Milano.

Pentru a atrage la Bacău și alte companii aeriene, s-a luat decizia introducerii unei scheme de reducere a tarifelor aeroportuare cu până la 50%, astfel încât să crească traficul de pasageri.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: Programul Rabla pentru autoturisme va fi regândit pentru ca toți cei care cumpără mașini electrice să primească mai mulți bani, anunță ministrul Mediului | AUDIO