Confidenţialitate

Programul Rabla pentru autoturisme va fi regândit pentru ca toți cei care cumpără mașini electrice să primească mai mulți bani, anunță ministrul Mediului | AUDIO

Ministrul Mediului spune că programul Rabla pentru autoturisme va fi regândit astfel încât cei care cumpără mașini electrice să primească mai mulți bani, adică mai mult de 10.000 de euro cât este valoarea unui tichet în prezent.

Bugetul alocat Rabla Plus va fi majorat cu 15%, iar companiile private vor primi și ele mai mulți bani pentru achiziția de autoturisme nepoluante, a afirmat ministrul Tanczos Barna la TVR Info:

„Regândim și programul Rabla pentru autoturisme pentru a facilita decontarea mai rapidă penru dealerii auto, pentru că au fost întârzieri în trecut și trebuie să lucrăm și la acest capitol, dar ar trebui să mergem mai departe cu creșterea bugetului pentru mașinile electrice, reducerea treptată pentru cele clasice. Anul viitor, vom majora bugetul cu cel puțin 15% la mașinile electrice, vom lansa și un program de flote comerciale prin care vom ajuta și companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 euro pentru mașinile electrice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul trecut, în România, s-au vândut 15.000 de mașini electrice.

Iar numărul total al mașinilor mai vechi de 8 ani duse la casat a fost de 100.000. Pentru anul acesta, Ministerul Mediului își propune să caseze între 150.000 și 200.000 de autoturisme vechi.

Foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul a aprobat fondurile pentru programul „Rabla pentru becuri”. Banii vor merge atât către populație, cât și către primării