Confidenţialitate

Wizz Air anunță că unele zboruri vor fi anulate în perioada următoare din cauza unor verificări la motoare solicitate de producătorul echipamentelor | AUDIO

În plin sezon al concediilor, compania aviatică Wizz Air are noi probleme. Anunță că este nevoită să anuleze unele zboruri din cauza unor verficări la motoare. Compania maghiară nu menționează cursele vizate, însă anunță despăgubiri pentru pasageri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Wizz Air explică într-un comunicat de presă că anumite aeronave din flota sa nu vor fi disponibile în perioada următoare din cauza unor verificări în avans la motoare, solicitate de producătorul echipamentelor.

Astfel, pasagerii se vor confrunta cu „anularea unor aboruri în anumite zile, între unele destinații”, transmite Wizz Air.

Compania aviatică din Ungaria nu menționează despre ce curse este vorba, însă își anunță pasagerii că vor fi informați în timp util cu privire la modificări și că, în caz de anulare, au la dispoziție trei alternative prin care vor fi despăgubiți:

  • O cursă într-o zi apropiată de cea în care era prevăzută rezervarea inițială;
  • Rambursarea banilor plătiți pentru bilete;
  • Rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

Problemele de față se adaugă altor dificultăți cu care Wizz Air s-a confruntat în ultima perioadă. Recent, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, a făcut sesizare Agenţiei europene pentru Siguranţa Aviaţiei acuzând Wizz Air că a anulat 9 curse într-o singura zi din motive tehnice. Compania a negat acuzația.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rata anuală a inflației continuă să scadă ușor. Mugur Isărescu: Avem creștere economică, dar slăbită semnificativ | AUDIO