Confidenţialitate

WikiLeaks: CIA ar fi dezvoltat un program care poate intercepta conversații prin intermediul televizoarelor și telefoanelor

CIA – Agenția Centrală pentru Informații din Statele Unite – ar fi dezvoltat sisteme ultrasecrete care pot intercepta conversațiile prin intermediul televizoarelor și telefoanelor inteligente.

Informațiile apar în documentele dezvăluite marți de WikiLeaks.

Potrivit platformei, CIA și-ar fi stabilit la consulatul american din Frankfurt și o bază pentru operațiunile cibernetice.

Wikileaks a publicat mai multe documente ale unui program de hacking desfășurat de CIA.

Site-ul coordonat de Julian Assange anunțase inițial o conferință pe internet pentru a prezenta proiectul, dar a amânat-o după ce platforma a fost atacată cibernetic.

Între dezvăluiri: CIA ar putea activa de la distanță unele tipuri de televizoare inteligente care, chiar dacă ar fi oprite, ar putea intercepta conversațiile dintr-o cameră.

Programul, susține Wikileaks, poate fi folosit și pentru laptop-uri sau smartphone-uri.

Printre produsele controlate de programul de piraterie și transformate în microfoane s-ar număra iPhone-urile realizate de Apple, programul Android și chiar unele televizoare Samsung.

Potrivit documentelor, CIA în colaborare cu alte agenții de informații americane și străine, ar fi putut să spargă criptarea unor aplicaţii de mesagerie populare ca WhatsApp, Telegram şi Signal.

WikiLeaks ar urma să publice și alte date care ar arăta ”întreaga capacitate de piratare” a CIA.

”Noi nu comentăm cu privire la autenticitatea sau conţinutul pretinselor documente”, a fost reacția unui purtător de cuvânt al CIA.

Alți oficiali americani au declarat că nu ştiu de unde ar fi putut WikiLeaks să obţină presupusele materiale CIA.