Confidenţialitate

Weekendul vine cu vreme rece în aproape toată țara

Vești nu tocmai bune de la meteorologi. După o săptămână cu temperaturi mai degrabă de vară, vremea se va răci brusc în aproape toată țara.

Nu scăpăm nici de ploi, spune meteorologul Romica Jurca de la ANM.

”Noaptea nebulozitatea va fi în extindere şi se vor semnala precipitaţii mixte în regiunile nordice şi ploi în est şi centru şi izolat în restul teritoriului. În zona montană, precipitaţiile, în general slabe, vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.”

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe timpul zilei pe crestele montane şi local în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi în cele din extremitatea de vest a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în depresiuni şi 17…18 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Sâmbătă, în București, maxima va fi de 11 grade. Noaptea, în special, va ploua slab.

Vremea duminică

 

Și duminică va continua să se răcească. Ziua cerul va avea înnorări şi în cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii, pe arii restrânse moderate cantitativ.

În nord şi în centru acestea vor fi mixte, la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului va ploua. În cursul nopţii aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în restrângere către sud şi est, în timp ce în regiunile intracarpatice spre sfârşitul intervalului, local se va produce brumă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade.

 

De marți, însă, vremea se încălzește ușor, spun meteorologii. Temperaturile vor ajunge treptat până la 20 grade în sudul țării.