Weekend Queen: The Show Must Go On – VIDEO

Artist:
Queen
Titlu:
The Show Must Go On

Queen a devenit una dintre cele mai cunoscute trupe din lume datorită datorită show-urilor legendare, dar mai ales datorită single-urilor ca „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go On” sau „Another One Bites the Dust”.

The Show Must Go On” este o piesă scrisă de chitaristul trupei, Brian May, și inclusă în albumul „Innuendo”, din 1991.

A fost lansată ca single pe 14 octombrie 1991, cu șase săptămâni înainte ca Freddie Mercury să treacă în neființă.

Impactul emoțional pe care îl are piesa asupra fanilor este cu atât mai mare, cu cât e cunoscut faptul că în 1990, atunci când formația înregistra piesa, Mercury era grav bolnav. În acea perioadă suferea de SIDA, iar complicațiile bolii îl apropiau de sfârșitul vieții. Deși presa făcea speculații referitoare la starea lui de sănătate, Mercury a continuat să cânte.

Brian May a stabilit împreună cu Mercury tema, dar și o parte din versuri, iar apoi chitaristul a definitivat singur piesa.

Starea lui Mercury se agravase atât de mult, încât May a recunoscut că avea dubii legate de capacitatea fizică a acestuia de a mai putea cânta. Spre surprinderea lui May, atunci când a venit momentul să imprime piesa, Mercury, după ce a luat o gură zdravănă de vodka, s-a așezat şi a înregistrat vocea în stilul său magistral.

Textul piesei „The Show Must Go On” este plin de aluzii și metafore care fac referiri la determinare și la dorința furioasă de a trăi, în ciuda puterilor care se scurg.

Partenerul de viață al lui Freddie Mercury din ultimii șase ani, Jim Hutton a dezvăluit sensul versurilor care îl caracterizau cel mai bine pe legendarul cântăreț.

My make-up may be flaking but my smile still stays on (Poate că îmi curge machiajul, dar zâmbetul rămâne). Era adevărat. Oricât de bolnav ar fi fost Freddie, niciodată nu s-a plans nimănui și nici nu a căutat compasiune de niciun fel. Era lupta lui, și a nimănui altcuiva și întotdeauna a fost curajos în fața sorții potrivnice”, a declarat, în 1994, Jim Hutton.

Single-ul „The Show Must Go On” a fost cântat live pentru prima data în 1992, în Concertul de omagiere a lui Freddie Mercury. A fost interpretat de ceilalți trei membri Queen, Brain May, Roger Taylor și John Deacon, cu Elton John vocalist și Tony Iommi, membru al formației Black Sabbath, la chitară.

Anul acesta, pe 24 noiembrie, se împlinesc 24 de ani de la decesul lui Freddie Mercury.