Confidenţialitate

WEEKEND: Picnic cinematografiic la Grădina Botanică București

 

ShortsUP prezintă Marele Picnic cinematografic aflat la a 3-a ediție, evenimentul care aduce cinefilii pe pajiștea Grădinii Botanice București, pentru două seri cu proiecții de film scurt, muzică jazz, video-mapping și ateliere pentru antrenarea imaginației, pe 29 şi 30 iulie.

Programul Marelui Picnic cinematografic se întinde, vineri și sâmbătă, între orele 18.00 și ora 23.30, iar filmele scurte vor rula în fiecare seară după apus de soare, începând cu ora 21.30. Evenimentul va fi deschis în seara de vineri de concertul JazzyBIT, una dintre cele mai fresh prezențe pe scena muzicală românească, trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce va combina vibrațiile jazz și funk pe pajiștea grădinii.

Despre prieteniile și iubirile care rup monotonia zilelor seci de vară, dar și despre marile aventuri care schimbă vieți, vor povesti scurtmetrajele proiectate pe cele două ecrane din cinematograful verde. Vineri, zâmbetele sunt asigurate de filmul Țărmul (r. Terry George, Marea Britanie, 2011), ficțiunea care a câștigat premiul Oscar pentru scurtmetraj în 2012. Strânsa relație a doi prieteni e întreruptă brusc de neliniștile din Irlanda de Nord. Cum arată reîntâlnirea lor, dupa 25 de ani? Tot în programul de vineri se strecoară o călătorie în Cairo, unde un cuplu trece printr-un test de foc. Scurtmetrajul La cafea (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011) a primit mențiunea specială a juriului de la Tribeca.

Caruselul emoțiilor va fi completat sâmbătă cu o porție de râs, din comedia Dictatorul (r. Andreas Henn, Germania, 2013), selectată în peste 13 festivaluri internaționale și distinsă cu premiul publicului la Palm Springs International ShortFest și Aspen Shortsfest. În Iugoslavia anilor 1942, în plin război, Nicola, un proiecționist sârb, decide să renunțe la armele clasice de lupta în favoarea unora neconvenționale, ca rolele de film dintr-un cinematograf.

Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenți la Marele Picnic vor putea descoperi cele 10.000 de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale ale Grădinii Botanice în cadrul tururilor ghidate realizate de asociația Team Work.

O instalație multimedia, activată cu senzori tactili și sonori, va invita spectatorii într-un tur neconvențional al spațiilor verzi din București, îmbinând elemente tradiționale și new media într-o experiență interactivă unică. Copacii din Grădina Botanică vor fi martorii unui spectacol de video-mapping inedit ce va pregăti terenul pentru proiecția filmelor, în fiecare seară, de la 21.00 la 21.30.

Pe lista de extra-activități ce completează programul de filme la Marele Picnic ShortsUP se regăsesc și sesiuni de echilibristică pe slackline, zonă de relaxare cu hamace dar și un food-court cu mâncăruri și băuturilor speciale printre care burgeri gourmet, pizza, cafea de specialitate, bere, limonadă, specialități turcești și prosecco.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vina înarmați cu pături, ca la un adevărat picnic cinematografic. Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin Eventbook, MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/abonament, dar și la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Marele Picnic este un proiect inclus în programul ”București, Orașul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub și Primăria Municipiului București.