Weekend I Love Romania: Michael Jackson

Pe data de 1 octombrie 1992, mai multe ambulanțe se grăbeau să ajungă la stadionul `23 August`, pe locul căruia este astăzi Arena Națională. Motivul pentru care erau chemate mașinile Salvării? Fanele din primele rânduri leșinau una după alta la vederea primului megastar din viața lor. Omul care dansa MoonWalk și care zbura pe scenă folosind niște dispozitive nemaivăzute până atunci, Michael Jackson venea să cânte pentru prima dată în România.

Venirea lui Michael de atunci a fost exploatată atât comercial cât și electoral, politicienii vremii făcând coadă și așteptând zeci de minute pentru a prinde un loc într-o imagine cu Michael. Adevărata și imensa bucurie a fost, însă, de partea zecilor de mii de fani prezenți care, la puțină vreme după Revoluție, au rămas impresionați pe viață de ceva ce nu mai văzuseră niciodată: explozie de lumini, oameni într-o continuă mişcare, dansuri fără oprire, costume schimbate de la o melodie la alta.

Povestea de vis avea să se repete cu Stadionul Național plin până la refuz, atunci când Michael Jackson a revenit în România în 1996, în turneul HIstory.

În weekendul special I Love Romania, pe 12 şi 13 septembrie, Europa FM te ajută să retrăieşti emoţiile aduse de concertele susţinute de artiştii internaţionali în România.