Confidenţialitate

Vremea se schimbă în zilele următoare, în cea mai mare parte a țării | AUDIO

Meteorologii anunță schimbarea vremii. Precipitații în cea mai mare parte a țării, ploi, lapoviță și ninsoare, dar și intensificări ale vântului.

Și în București sunt așteptate ninsori și depunerea unui strat de zăpadă de 10 centimetri.

Concret, este vorba despre un Cod Galben de ninsori abundente în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, până sâmbătă la ora 4:00. Sunt vizate 15 județe, după cum explică meteorologul Meda Andrei:

La munte, predominant sub formă de ninsoare. La fel și în jumătatea nordică, în zonele deluroase din sud, trecător până mâine dimineață vor apărea ninsori, inclusiv în zona Capitalei.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15-25 l/mp.

De altfel, pentru București este o atenționare meteo specială, va ninge și vor cădea cantități însemnate de zăpadă. Există, însă, și risc de polei.

Cel mai cald va fi pe litoral, unde precipitațiile vor fi, în special, sub formă de ploaie. Vremea rece cu precipitații va continua până la jumătatea săptămânii vitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae