Vremea se încălzeşte. Temperaturile urcă până la 28 de grade Celsius

Vremea se încălzeşte treptat în toate zonele ţării, anunţă reprezentanţii ANM, precizând că temperaturile vor ajunge până la 27-28 de grade Celsius în partea de Vest a ţării.

Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, dar nesemnificative din punct de vedere cantitativ.

“Începând de astăzi (n.r. – joi) valorile termice vor fi în creştere treptată în toate zonele ţării, astfel încât la sfârşitul săptămânii, în cursul zilei de duminică, se va ajunge în partea de Vest a teritoriului şi la maxime de 27-28 de grade. Şi temperaturile minime vor fi ridicate. Marea lor majoritate, între 7 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în dealurile de Vest”, a declarat meteorologul de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul mai susţine că în următoarele zile va ploua în Vestul, Nordul şi Centrul ţării.

“În ceea ce priveşte precipitaţiile, pe fondul încălzirii vor fi doar sub formă de ploaie. Zonele vizate de ploi vor fi cele Vestice, Nordice şi Centrale, dar se vor semnala pe arii restrânse şi neînsemnate cantitativ”, a mai spus reprezentantul ANM.

Vineri, vremea se va ameliora şi se va încãlzi în aproape toatã ţara.

Cerul va fi mai mult noros în Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Vântul, în diminuare faţã de intervalul anterior, va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, însã rafalele nu vor mai depãşi 70…75 km/h şi temporar în Moldova, cu viteze de pânã la 45…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în Câmpia Românã şi în Lunca Dunãrii; minimele termice vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceaţã.

Presiunea atmosferica va creşte în regiunile centrale, sudice şi de rãsãrit, iar în rest va fi în scãdere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS